S.V. DE PENNING
Reglementen

COMPETITIEREGLEMENT S.V. DE PENNING

Opzet van de diverse competities met de volgende voorwaarden:

Interne competitie:

24 ronden, verdeeld over 2 perioden van elk 12 ronden, met een speeltempo van 105 minuten per speler voor de gehele partij . Als een speler minder dan 5 minuten over heeft op zijn klok, dan is hij voor het restant van de partij niet verplicht te noteren. Spelers mogen maar 2 maal per seizoen tegen elkaar spelen, 1x met wit en 1x met zwart. Indien spelers elkaar in de eerste 12 ronden niet hebben ontmoet, kan men in de volgende 12 ronden elkaar 2x treffen waarbij aangetekend dat er 2 interne of externe competitieronden tussen moeten zitten. Een vergoeding van 2/3 als men tijdens een interne competitieronde noodgedwongen oneven is, niet kan spelen buiten schuld of een bondswedstrijd speelt. Indien men toch die avond deelneemt aan de interne competitieronde vervalt de 2/3 vergoeding. Als men na 24 ronden gelijk eindigt telt het onderlinge resultaat, mocht het dan nog gelijk zijn dan is de beginwaarde van de competitie beslissend. De eerste zes spelers plaatsen zich rechtstreeks voor het 1e team. Voorts dient een speler per seizoen minimaal 12 wedstrijden te hebben gespeeld om op te worden genomen in de eindstand, dit is inclusief R.S.B.- wedstrijden. Indien een speler dat niet haalt kan hij geen rechten ontlenen aan zijn behaalde plaats. Alle partijen die tegen deze tegenstander zijn gespeeld zullen wel meetellen in de eindstand. Vervolgens een maximale vergoeding van 6 keer 1/3 voor het aantal afzeggingen per seizoen. Daarna geen vergoeding meer.

Bekercompetitie:

Een voorronde van 9 ronden Zwitsers a 30 min. p.p.p.p., de eerste zes plaatsen zich voor de finale.
Voorronde:
Bij gelijk eindigen bepaald het aantal weerstandpunten de ranglijst en mocht dat geen uitsluitsel geven dan zijn de Sonneborg-Berger punten beslissend. Mocht het dan nog gelijk zijn dan telt het onderling resultaat en is het dan nog gelijk dan telt de eindstand van het vorig seizoen. Indien er dan nog geen beslissing is dan beslist loting.
Finale:
Zes finalisten spelen een halve kompetitie van 5 ronden a 20 min. p.p.p.p. waaruit de winnaar komt. Bij gelijk eindigen telt het onderling resultaat. Is dat nog gelijk dan telt de eindstand van de reguliere competitie, mocht er dan nog geen winnaar bekend zijn dan is de eindstand van vorig seizoen beslissend en is er nog geen uitsluitsel dan beslist loting.
De overigen spelen voor plaats 7 en verder, 30 min. p.p.p.p. en 3 ronden.

Snelschaakcompetitie:

Zes grand-prixronden, per snelschaakavond maximaal 15 ronden van 5 min. p.p.p.p. De beste 4 resultaten tellen.
Bij gelijk eindigen volgt een barrage van 2 partijen, is er dan nog geen beslissing dan volgt er 1 beslissingspartij waarbij door loting wit/zwart wordt toegekend. Wit krijgt 5 minuten en zwart 6 minuten waarbij zwart moet winnen, bij elk ander resultaat wint wit.

Kerstsnelschaakkampioenschap is een apart kampioenschap, ook maximaal 15 ronden van 5 min. p.p.p.p. en telt wel mee voor de grand-prix.

Bij gelijk eindigen telt het onderling resultaat. Is dat nog gelijk dan volgt er 1 beslissingspartij waarbij

RSB reglementen:

Inlichtingen over de website: webmaster Marcel Bavelaar: marcelbavelaar@chello.nl